Goed Doel

Hulp aan Roemenië

De stichting wil getalenteerde Roemeense wezen (en andere kansarme jongeren) de kans geven verder te studeren na het verplicht verlaten van het weeshuis.

De staat neemt een deel van de kosten voor haar rekening. De stichting neemt dus zogezegd de taak van de (ontvallen of arme) ouders over!

 

Zorgvuldige selectie

De studenten worden geselecteerd op voordracht van directies van weeshuizen, de Kinderbescherming of sociale diensten van universiteiten in de provincies Botosani en Suceava (Roemeens Moldavië). In aanmerking komen uitsluitend leerlingen met goede studiecapaciteiten. Elk jaar reizen bestuursleden van de stichting (veelal op eigen kosten!) naar Roemenië om in samenspraak met deze mensen aankomende studenten te selecteren.

 

Resultaten

Dankzij de steun van het fonds zijn al veel wensdromen in vervulling gegaan. Geta Clicinschi, met wie alles begon, is docente geschiedenis. De studenten, die inmiddels zijn afgestudeerd, hebben veelal een baan en werken mee aan de opbouw van het land.

 

Regelmatig geven studenten te kennen hoe blij ze zijn met de financiële ondersteuning. Maar het is niet alleen de materiële steun, die ze waarderen. Ook de ervaring dat mensen met hun lot begaan zijn, is een geweldige opsteker in een land dat zo weinig mogelijkheden biedt. Dat geldt speciaal voor deze studenten, die uit lagere sociale milieus afkomstig zijn.

 

De stichting heeft vanaf 1994 tot nu toe met succes meer dan 200 studenten gesteund. Slechts weinig studenten vallen af tijdens het proces omdat ze zo gemotiveerd en gedreven zijn.

 

Laat u overtuigen

De stichting heeft haar zaken goed geregeld. In Roemenië worden de belangen zorgvuldig behartigd, mede dankzij de vele inspanningen in het verleden van de toenmalige belangrijkste contactpersoon, Lucia Tanasa, oud-directrice van het meisjesweeshuis in Dorohoi. Momenteel worden onze belangen in Roemenië behartigd door Iulia Gavril, die tevens zitting heeft in de Asociatia.

 

Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Alle bijdragen van Nederlandse sympathisanten komen voor de volle 100% ten goede aan het doel van de stichting. Wilt u zeker weten dat dit doel uw steun waard is? Lees de getuigenissen van studenten. Het zal u ongetwijfeld overtuigen!

 

Zo steunt u de studenten

U kunt op verschillende manieren uw bijdrage leveren; door middel van een eenmalige donatie of door maandelijks dan wel jaarlijks een vast bedrag te storten. Om u een idee te geven; met een bijdrage van 17 euro per maand, gedurende 5 jaar, helpt u de droom van een getalenteerde maar kansarme student waar te maken. We bieden bovendien de mogelijkheid om uw giften fiscaal aftrekbaar te maken. Lees meer over bijdragen.

 

Alle donateurs, van wie de contactgegevens bekend zijn, ontvangen jaarlijks een nieuwsbrief.

Geef iemand de kans om te studeren!